SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Frågor och svar
Simundervisning genom minisim, simskola och crawlsimskola för barn 7 - 12 år

 

ALLMÄNT

Vår simundervisning följer till största delen Svenska Simförbundets riktlinjer. Målsättningen är att ge barnen en grundläggande trygghet i vattnet. 

 

Vi lär ut crawl och ryggcrawl först. Därefter kommer bröstsim. En del undrar varför vi inte börjar att lära ut bröstsim som första simsätt. Bröstsim kräver en väl utvecklad koordinationsförmåga som de flesta barnen saknar när de ska börja lära sig simma. Därför är bröstsimmet oftast de svåraste simsättet att lära sig. De flesta lär sig det när de är 5 - 7 år.

 

Vi har simundervisning under flera olika perioder under året. Vi meddelar via vår hemsida och via FACEBOOK när vi släpper platser. Alla som är medlemmar i Varbergs Sim får några dagars försprång till att boka simskola innan vi släpper platser till övriga.

 

 

ANMÄLAN

1. När får mitt barn börja?
Svar: Varbergs Sim har minisim för barn från 2 år. I simskolan ska barnet ha fyllt 4 år.  

 

2. Vilken nivå/grupp ska jag anmäla mitt barn till?
Svar: I minisim så har vi Minisim steg 1, Minisim steg 2 och Minisim steg 3. När det gäller simskolan finns information på vår hemsida kring vilka NIVÅER vi har och vilka förkunskaper som krävs för grupperna. I crawlsimskola har vi Crawl steg 1 och Crawl steg 2. Det går också bra att mejla till simskola@varbergssim.se om ni är osäkra. 

 

3. Hur anmäler jag mitt barn till simundervisning?
Svar: I menyraden finns fliken "BOKA HÄR"
Glöm inte att läsa igenom bokningsinformationen innan du bokar en grupp. Att logga in på sidan innebär inte att du bokar en grupp. Det innebär endast att du kan se vilka grupper, dagar och tider som är tillgängliga för bokning.

 

 

BOKNING

1. Bokningsregler

  • När du bokar en kurs hos Varbergs Sim kommer det skickas information till dig via mejl. Tänk på att uppdatera era kontaktuppgifter vid behov så att ni får all information. Kallelse och information mejlas ut till alla grupper ca 1 vecka innan kursstart
  • Skulle du behöva byta grupp efter att du har gjort en bokning får du kontakta anna@varbergssim.se
  • Vid avbokning som görs tidigare än 14 dagar innan kursstart så kommer vi ta ut en administrationsavgift på 200 kr. Resten återbetalas.
  • Vid avbokning senare än 14 dagar innan lektionsstart återbetalas varken simskoleavgift eller medlemsavgift
  • Vid skada/sjukdom eller liknande, som sker innan kursstart, återbetalas hela beloppet mot uppvisande av läkarintyg. Kontakta anna@varbergssim.se
  • För att göra en avbokning hör ni av er till anna@varbergssim.se
  • Ej betalad avgift räknas inte som avbokning

2. Vad kostar det?
Svar: Medlemsavgiften ligger på 200 kr/år (år 2024)
Avgiften för minisim, simskola och crawlsimskola under året är 1 075 kr för 10 simlektioner.

 

3. När ska avgiften vara betald?
Svar: Avgiften ska vara betald på det förfallodatum som aviseras på fakturan (14 dagar efter genomförd bokning). Vi erbjuder möjligheten till direktbetalning med Swish, kort eller faktura/delbetalning via Qvickly i samband med anmälan.

 

4. Gruppen jag vill boka mitt barn till är full. Kan jag ställa mig i kö?
Svar: JA. Gå in på gruppen/grupperna ni vill stå i kö till och klicka på ”Bevaka grupp”. Skulle det bli en plats ledig i den gruppen kommer det komma information till de som bevakat gruppen och tiden.

 

 

ÄNDRADE TIDER

Vi kan behöva göra förändringar med grupper eller tvingas att ställa in grupper. Är det fem deltagare eller färre i en grupp, har vi rätten att ställa in gruppen och då återfår ni hela avgiften. Vi kontaktar er om så skulle ske.

 

Vid oförutsedda händelser, som vi som förening inte kan påverka, kan resultera i inställda lektioner. Inställda lektioner betalas inte tillbaka. Men vi försöker alltid lösa situationen på bästa sätt.

 

 

LEKTIONERNA

1. Hur lång är varje lektion?

Svar: Lektionerna är 30 min långa. Vi samlas alltid på land innan vi hoppar ner i vattnet. Samlingsplats får ni information om vid första simlektionen.

Under sommaren kan de vara 30-40 min.

 

2. Vad är viktigt att tänka på inför simskolan?
Svar: Vi rekommenderar baddräkt eller badbyxa. Simning handlar mycket om känsla och förmåga att ta sig fram utan att skapa alltför stort vattenmotstånd. Det är därför olämpligt med löst sittande bikini eller långa shorts.
Barn med långt hår bör sätta upp håret med hårband eller använda badmössa. Vi säljer badmössor för de som önskar.
Simglasögon bör man ha från nivå 2 Bläckfisken i simskolan. Vi säljer simglasögon för de som önskar.

 

3. Måste man duscha innan lektionen?

Svar: JA. Föräldrar/vårdnadshavare ansvarar för barnets av- och påklädning, dusch (ska ske utan badkläder) samt att följa sitt barn till samlingsplatsen.

 

4. Vad gör de vuxna under tiden?
Svar: Föräldrar/vårdnadshavare är välkomna på bassängkanten på olika sätt i våra simgrupper. 
När föräldrar/vårdnadshavare inte ska vara med så bör ni befinna er utom synhåll för barnet, som då lättare behåller sin koncentration. Det är dock, av säkerhetsskäl, viktigt att en vuxen möter upp barnet vid aktuell bassäng när lektionen är slut.

 

5. Får man ta kort och filma sitt barn?

Svar: I simhallen Pingvinen i Varberg så är det skärm- och fotoförbud i omklädningsrum och duschrum.

När ni är med i Varbergs Sims simskola så är det inte tillåtet att fotografera eller filma barnen eller våra instruktörer utan tillåtelse. Vill man ta ett kort på sitt barn i vattnet så får man fråga simledarna om det går bra. Kortet ska endast tas på barnet. Inga andra barn får finnas med på kortet eller filmen. 

 

6. Behöver vi meddela er om vårt barn blir sjuk eller om vi är frånvarande av någon annan anledning? 
Svar: NEJ. Ni behöver inte meddela detta. Gäller det en sjukdom/skada under en längre tid så bör ni dock höra av er till anna@varbergssim.se

 

7. Kan vi ta igen simlektioner som barnet missat?

Svar: Nej tyvärr. Vi har inte möjlighet att erbjuda enskilda barn ett extra tillfälle. Det är heller inte möjligt för ett barn att hoppa in i en annan grupp för att ta igen missat tillfälle.

 

8. Om en lektion blir inställd, blir det då ett extra tillfälle för gruppen?

Svar: När det bli inställda lektioner pga orsaker som Varbergs Sim inte kan styra över så ser vi alltid över möjligheten att lösa ett extra tillfälle för de drabbade grupperna. Vi kan dock inte lämna någon garanti för att vi lyckas lösa det.

 

9. Får vi bada före eller efter simskolan?
Svar: Vill ni bada mer i anslutning till simskolan får ni betala detta privat.

 

10. Hur vet vi hur det går för vårt barn?

Svar: Ni kan följa ert barns framsteg i SportAdmins MedlemsApp som går att ladda ner från Appstore eller GooglePlay. I appen ser ni vilka delmål som barnen klarat för märkena som är aktuella i just den gruppen.

 

11. När säljer ni simmärken?
Svar: Vi säljer simmärken vid sista tillfället. Betalning sker endast via Swish.

Skulle ni inte vara på plats får ni höra av er till anna@varbergssim.se för att komma förbi vårt kansli.

Vill ni ha dem hemskickade med post så går detta också bra mot ett posttillägg.

 

 

 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer