SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till Varbergs Sims simskola
Simskola för barn från 4 år

 

FÖRENINGEN VARBERGS SIMS SIMSKOLA

Vi har simskola för barn från 4 år. Vi jobbar med glädje och trygghet i att vistas i vatten för att våra simskolebarn ska trivas. I vår simskola får barnen lära sig 8 olika moment, som att flyta, glida och förflytta sig, för att kunna lära sig att simma. De 8 olika momenten är simningens ABC och ingår i våra lekar och övningar.

 

Vi lär ut crawl och ryggcrawl inledningsvis. Efterhand testar vi på lite bröstsim och fjärilsim. Det tar tid att lära sig simma och alla barn lär sig på olika sätt. Vi vill att barnen ska lära sig så mycket som de bara kan och ha det roligt i vattnet. I de första grupperna leker vi mycket och varje lek har ett syfte. När vi är i grupperna Fisken och Hajen så utvecklar vi simningen mer och mer.

 

Alla barn utvecklas i olika takt. En del barn känner sig hemma i vattnet betydligt fortare än andra som behöver mer tid. Därför behöver vissa barn fler tillfällen på sig. Oavsett så jobbar vi för att alla barn ska bli så trygga som möjligt i vattnet.

 

Det är viktigt att barnen hamnar i rätt grupp i simskolan. Läs vilka förkunskaper som krävs för att vara med i de olika grupperna under NIVÅER. När vi har intensivsimskola på sommaren så kommer det vara andra nivåer.

 

Simskolan bedrivs under året i Varbergs nya simarena PINGVINEN. Baddaren, Bläckfisken, Pingvinen Silver och Pingvinen Guld har simlektioner i simhallens multibassänger. Fisken och Hajen håller till i den stora 50 m bassängen. Under sommaren sker vår simskola även på SIMSTADION.

Våra simledare är med i bassängen för att hjälpa barnen. Barn med sjukdom, NPF-diagnoser ellar annat välkomnar vi på de sätt som vi kan erbjuda. Ta kontakt med anna@varbergssim.se ifall du har några frågor/funderingar, så att vi tillsammans kan lösa så att alla som vill ska kunna gå i vår simskola.

 

För att se över vanliga frågor, gå in på FAQ

För att se vilka simgrupper som vi erbjuder, gå in på NIVÅER

För att se aktuell period av simskola, gå in på SCHEMA.

För att boka, gå in på BOKA HÄR

 

Vid allmänna frågor, kontakta oss på simskola@varbergssim.se

 

Kostnad
Medlemsavgift 200 kr (år 2023)

Simskoleavgift 1 075 kr för 10 simlektioner

 

 

SIMSKOLA VÅREN 2023

Omgång 2
Sker vecka 13 - 23/24 beroende på veckodag.
Det kommer vara uppehåll vissa röda dagar.

 

 

VILL DU ARBETA SOM SIMLEDARE/SIMLÄRARE?

 

Vi söker ständigt nya simledare/simlärare som vill vara med i vår simskola. Det är meriterande om du har erfarenhet från simträning, vattensporter, annan idrottsverksamhet eller erfarenhet av aktiviteter med barn.

 

Låter det intressant? Mejla ett kort personligt brev till anna@varbergssim.se 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Föreningen Varbergs Sim, 16/05 07:21 
Föreningen Varbergs Sim, 15/05 08:21 
Föreningen Varbergs Sim, 11/05 20:58 
Föreningen Varbergs Sim, 25/04 12:00 
Föreningen Varbergs Sim, 14/03 09:47 
Föreningen Varbergs Sim, 09/03 09:45 
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer