SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkomna till Varbergs Sims SIMUNDERVISNING

 

 

ALLMÄNT 

Vår simundervisning följer till största delen Svenska Simförbundets riktlinjer. Målsättningen är att ge barnen en grundläggande trygghet i vattnet. 

 

I minisim lär vi ut vattenvana i olika steg. I simskolan lär vi ut crawl och ryggcrawl först. Därefter kommer bröstsim in under lektionerna. En del undrar varför vi inte börjar att lära ut bröstsim som första simsätt. Bröstsim kräver en väl utvecklad koordinationsförmåga som de flesta barnen saknar när de ska börja lära sig simma. Därför är bröstsimmet oftast de svåraste simsättet att lära sig. De flesta lär sig det när de är 5 - 7 år. Crawlsimskolan är för barn som vill lära sig fler simsätt.

 

Vi har simundervisning under flera olika perioder under året. Vi meddelar via vår hemsida och via FACEBOOK när vi släpper platser. Alla som är medlemmar i Varbergs Sim får någon dags försprång till att boka simskola innan vi släpper platser till övriga.

 

 

SIMUNDERVISNING

MINISIM 

SIMSKOLA

SIMSKOLA 8-12 år

CRAWLSIMSKOLA 7-12 år

 

Vi jobbar med glädje och trygghet i att vistas i vatten för att våra barn ska trivas. Barnen får lära sig 8 olika moment, som att flyta, glida och förflytta sig, för att kunna lära sig att simma. De 8 olika momenten är simningens ABC och ingår i våra lekar och övningar.

 

Vår simundervisning bedrivs under året i Varbergs simarena PINGVINEN. Under sommaren sker vår simskola även på SIMSTADION.

Våra simledare är med i bassängen för att hjälpa barnen. Barn med sjukdom, NPF-diagnoser ellar annat välkomnar vi på de sätt som vi kan erbjuda. Ta kontakt med anna@varbergssim.se ifall du har några frågor/funderingar, så att vi tillsammans kan lösa så att alla som vill ska kunna gå i vår simskola.

 

Vid allmänna frågor, kontakta oss på simskola@varbergssim.se

 

Kostnad
Medlemsavgift 200 kr (år 2024)

Avgift för simundervisning 1 075 kr för 10 simlektioner

 

 

VILL DU ARBETA SOM SIMLEDARE/SIMLÄRARE?

 

Vi söker ständigt nya simledare/simlärare som vill vara med i vår simskola. Det är meriterande om du har erfarenhet från simträning, vattensporter, annan idrottsverksamhet eller erfarenhet av aktiviteter med barn.

 

Låter det intressant? Mejla ett kort personligt brev till anna@varbergssim.se 

 

 

 

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Föreningen Varbergs Sim, 08/04 08:37 
Föreningen Varbergs Sim, 21/03 19:17 
Föreningen Varbergs Sim, 21/03 11:00 
Föreningen Varbergs Sim, 18/03 08:31 
Föreningen Varbergs Sim, 28/02 08:13 
Föreningen Varbergs Sim, 27/02 08:56 
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer