SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Varbergs Sim
1977

Dags att boka höstens simskola
2021-06-23 12:51

Nu är det dags att boka höstens simskola i den nya simarenan Pingvinen. All information finns under fliken Simskola

 

För våra medlemmar släpps platserna måndagen den 28 juni kl. 10.00

 

För nya medlemmar släpps platserna på onsdag den 30 juni kl. 10.00

 

Vill ditt företag vara GRENSPONSOR på Bockstensdoppet?
2021-06-17 09:32

Planeringen är igång för fullt inför Bockstensdoppet 2021.

 

Tävlingen kommer att genomföras 9-11 Juli. Självklart covidanpassad efter folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Vi är verkligen glada att våra ungdomar ska få tävla igen 😃

 

Vill du eller ditt företag synas som grensponsor under tävlingen? Se information på bilden och skicka ett mail till pierre@varbergssim.se 

Nytt i sommar - märkestagning
2021-05-20 09:35
Pingvinen, Järnmärket, Simborgarmärket och Vattenprovet.

 

I sommar har vi intensivsimskola på Simstadion i Varberg i vanlig ordning.

 

Nytt för i år är att vi under vecka 30–31 kommer att ha märkestagning
Märkestagning innebär att man under någon dag kommer för att visa upp sina simkunskaper. Klarar man av alla delar godkänner våra simledare detta och ni får köpa simmärket som är aktuellt. Märkestagning är även till för vuxna som vill se över sin simkunskap genom t.ex. Simborgarmärket eller Vattenprovet.

Märkestagningen sker mån-fre bägge veckorna. Tiderna är inledningsvis kl. 16-16.40 och kl. 18.15-18.55 men kan utökas efterhand. Märkestagning sker i 50 meters-bassängen.

Det kostar ingenting och vi har simmärken på plats. Det finns begränsat med platser så anmäl er till simskola@varbergssim.nu. Skriv namn, vilket/vilka simmärken som är aktuella och dag och tid. Sista anmälningsdag är 20 juli.

 

Extra kampanj - simmärke för Majblomman

Vi kommer ha en extra kampanj under året 2021. Svensk Simidrott har lanserat simmärket Vattenprovet i Majblommans färger för barns rätt till simkunnighet. Alla barn har rätt att lära sig simma men det finns barn som aldrig får chansen att lära sig simma – bland annat på grund av ekonomin. Samarbetet sker mellan Svensk Simidrott och Majblomman som har stor erfarenhet av bland annat barnfattigdomens konsekvenser. För varje sålt Vattenprovetmärke kommer 10 kronor att gå till Majblommans verksamhet för att stötta utsatta barn och ungdomar.
Läs mer på länken https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/nyheterfranssf/NyttsamarbetemedMajblomman/

Vattenprovet – Hoppa eller dyk i på djupt vatten så att huvudet kommer under ytan och efter att ha tagit sig upp till ytan simma 200 m i en följd varav 50 m i ryggläge. Hela provet utförs på djupt vatten.

Vi söker simlärare/simledare
2021-05-05 09:37
Simkunskap är viktigt

 

”ÄR DU ANSVARSFULL, LEKFULL OCH GILLAR ATT ARBETA MED BARN?”

 

Föreningen Varbergs Sim
Varbergs Sim är en förening som bedriver simundervisning för barn. Därefter har vi både medley- och ungdomsgrupper för de som vill utveckla sin simning. Vi har även tävlingssimning samt vuxencrawl.

 

Vad söker vi?
Vi söker simlärare/simledare till vår simskola. Hösten 2021 flyttar vi in på Varbergs nya simarena Pingvinen. Föreningen kommer därmed utöka verksamheten med fler grupper inom simskola. Vi har simskola för barn från 3 år. Som simlärare/simledare så är det du som tar hand om barnen tillsammans med andra ledare. Ni följer en simundervisningsplan i olika steg. Målet är att få en glädjefylld simskola med många simkunniga barn.

 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är en positiv ledare och som älskar att jobba med barn. Du måste vara ansvarsfull, lekfull och kunna arbeta med andra ledare. Det är meriterande om du har utbildning som simlärare/simledare eller annan erfarenhet för barn men inget måste. För att få arbeta hos oss måste du vara simkunnig, 200 m valfritt simsätt varav 50 m på rygg.

 

När och var är simskolan?
Vår verksamhet är förlagd i Varberg och sker året om. Arbetstiden är främst förlagd på eftermiddagar, kvällar och helger vilket gör att jobbet går att kombinera med studier. Arbetstiden kan vara 3–15 timmar per vecka. 

 

Intresserad?
Låter det som något som kan passa dig. Skriv ett kortare personligt brev. Vi arbetar med ett löpande urval så skicka in ditt intresse så fort som möjligt. För att arbeta hos kommer vi framöver begära utdrag ur polisens belastningsregister.

 

Kontakt
Anna Gunnarsson, ansvarig för simskola
anna@varbergssim.se

Nyheter från våra grupper
Baby- och Minisim, 23/03 17:10 
Tävlingskalender, 12/01 12:54 
Medley Tävling, 03/12 15:10 
Medleyskola, 02/12 13:07 
Medleyskola, 11/09 15:02 
Medleyskola, 11/09 14:52 
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer
Samarbetspartners