SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Varbergs Sim
1977

Ungdom

I Ungdomsgruppen är inriktningen att lära ungdomarna de fyra simsätten på ett tekniskt riktigt vis samt att tävla. Ungdom är för simmare i åldern 11-18 år  som genom lek och målrelaterade övningar, vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten. Alla ungdomar på denna nivå är simkunniga och har kunskap i ett-fyra simsätt (crawl/frisim, ryggsim, bröstsim, fjärilsim). Målsättningen i gruppen är att simma för motion.


Förkunskaper Ungdomsgruppen
Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge.
Grunderna i ett-fyra simsätt: 50 m crawl, 50 m ryggsim, 50 m bröstsim och 10 m fjärilsim.


Mål
Målet för Ungdomsgruppen är kunskapen om de fyra tävlingssimsätten på ett tekniskt riktigt sätt samt kunna göra regelrätta starter och vändningar. De grundläggande färdigheterna i simning är flyta, balansera och glida. Utifrån detta ska teknikfärdigheten utvecklas för att kunna skapa optimala motståndsförutsättningar under den aktiva framdrivningen och inriktar oss på att träna lika mycket av varje simsätt. I Ungdom 1 och 2 ska simmaren ha nått de färdigheter som gör det möjligt att både träna och tävla med fortsatt effektiv teknik, trots uttröttning. Utifrån varje individs egna förutsättningar är slutmålet att kunna tävla om man vill alternativt bara simma för välmående och ta simmärken.

 

I Ungdomsgruppen är inriktningen att simma för motion och skoj skull, ta märken och att träffa kompisar. Att ingå i en ungdomsgrupp har gett goda resultat och positivt för skolarbete och personlig utveckling. Det innebär också kamratskap, sammanhållning och vi-känsla, något som på senare år ha visat sig allt mer nödvändigt i det sociala livet utanför skola och arbete.

Slutmål Ungdomsgruppen
Utvecklad teknik i de fyra simsätten så att simningen är effektiv.

Kunna simma 200 m crawl, 200 m ryggsim, 200 m bröstsim, 200 m medley och 50 m fjärilsim regelrätt med start, vändning och målgång men även grundläggande rörlighet på land.


Upplägg & krav
Vi simmar halvårsvis, börjar vecka 3 och slutar vecka 20/21. Sedan väntar ett sommaruppehåll och börjar åter igen vecka 35/37. Säsongen slutar runt vecka 49/50 då julen är i annalkande.

 

I Ungdom är antal träningar 2 simpass/veckan. Kombination med annan idrott är möjlig, förutsatt att simmaren simtränar de antal gånger som är kravet. Vi förstår att barnen har andra aktiviteter än simning och de utvecklas snabbare när de får använda många former av idrott.


 

Gruppen består av max 10 deltagare/bana och i vattnet använder vi oss av en till två banor, beroende på antal barn.


Tävlingar
I Ungdomsgrupåpen introduceras Varbergs Sims interna simtävling Medaljjakten. Grundtanken är att prova-på där simmaren tävlar mot sig själv och kan erövra medaljer om de uppnår vissa tider. Medaljjakten_Medaljtider.pdf »

 

I Ungdomsgruppen ska simmaren…

  • Förbättra teknik i alla simsätt genom teknikövningar som stärker vattenkänsla och balans i vattnet.
  • Kunna tävlingsstart, uppgång, vändning samt tävlingsstrategi.
  • Delta i tävlingar på klubbnivå (Medaljjakten), om simmaren vill.
  • Träna snabbhet i roliga former.
  • Lära sig att fungera som individ i en gruppaktivitet.
  • Utveckla motoriska färdigheter genom roliga former av lek och spel.
  • Kunna de viktigaste och enklaste tävlingsreglerna.
  • Mäta resultat genom personlig utveckling (i både prestation och färdigheter) och glädjeämne
  • Trivas med simning som idrott och känna gemenskap/trygghet med lagkamrater och tränare.

 

Hur anmäler jag till kurser?
2020-06-30 21:25
Se anmälningsmanualen HÄR
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen Varbergs Sim, 18/08 11:39 
Föreningen Varbergs Sim, 18/08 11:12 
Föreningen Varbergs Sim, 14/08 11:13 
Föreningen Varbergs Sim, 23/06 12:51 
Föreningen Varbergs Sim, 21/06 17:27 
Föreningen Varbergs Sim, 17/06 09:32 
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer
Samarbetspartners