Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Varbergs Sim
Simidrott

BABYSIM

Ankan - 3-7 mån
Gruppen Ankan är vår första nivå där vi tränar vattenvana och livräddande övningar som till exempel att hålla sig fast och att ligga på rygg och vila. Barnen får också prova på att ta sig fram i vattnet på olika sätt. I Ankan är det tillåtet med två föräldrar i vattnet under lektionen.


Sjöstjärnan - 7 mån-1 år
I Sjöstjärnan jobbar vi vidare med livräddande övningar samt vattenvana och respekt för vatten. Barnen får lära sig att alltid vända tillbaka till kanten och att ta sig fram i vattnet på olika sätt. Vi tränar också balans och att rotera från mage till rygg för att vila och hämta luft. I Sjöstjärnan är det tillåtet med två föräldrar i vattnet under lektionen.


Delfinen - 1-2 år
I Delfinen är fokus på att förflytta sig i vattnet men även att barnet ska förstå respekten av djupt vatten. Vi tränar på att flyta och rotera mage-rygg och ryggsim introduceras. Här förstärks barnets förmåga att lita på sig själv i vattnet.  I Delfinen är det tillåtet med en förälder i vattnet under lektionen.

 

MINISIM

Bläckfisken - 2-3 år
Genom lek och övningar tillsammans med förälder nå en god vattenvana och en sund vattenrespekt och därmed grunderna till simkunnighet. Vi tränar på att hålla andan och att successivt förlänga simsträckan. Barnet skall veta hur man uppträder i och vid vatten och förstå innebörden konsekvensen av att hamna på djupt vatten. Barnet ska självständigt kunna ta sig fram 1-2 meter (ha en drivande benspark) samt kunna hämta föremål på botten på grunt vatten. I Bläckfisken är det tillåtet med en förälder i vattnet under lektionen.


Krabban - 3-4 år
Genom lek och övningar tillsammans med förälder träna på att andas rätt i vattnet, att glida, att rotera till rygg och vila, att utöka simsträckan och få effektivare simteknik. Vi fortsätter också att träna den viktiga vattenrespekten. I Krabban är det tillåtet med en förälder i vattnet under lektionen.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Föreningen Varbergs Sim, 19/10 10:59 
Föreningen Varbergs Sim, 18/10 12:48 
Föreningen Varbergs Sim, 17/10 16:03 
Föreningen Varbergs Sim, 29/08 14:59 
Föreningen Varbergs Sim, 17/08 15:53 
Föreningen Varbergs Sim, 14/08 12:17 
 
Huvudsponsorer
Sammarbetspartners