SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Föreningen Varbergs Sim
1977

Medleyskola

Medleyskola

I Medleyskolan är inriktningen att lära barnen de fyra simsätten på ett tekniskt riktigt vis samt att tävla. Verksamheten är för barn i åldern 7-10 år som genom lek och målrelaterade övningar, vidareutvecklar grunderna i de fyra simsätten. Alla barn på denna nivå är simkunniga och har kunskap i två-fyra simsätt (crawl/frisim, ryggsim, bröstsim, fjärilsim). De två olika nivåerna, Medley Brons och Silver är en förberedelse till att bli tävlingssimmare alternativt simma för motion.

Vid frågor, kontakta Niklas Judell på niklas@varbergssim.se

 

Förkunskaper Medley Brons
Simkunnig enligt den nordiska definitionen; falla i vattnet, ta sig upp till ytan och simma 200 m i sträck på djupt vatten varav 50 m i ryggläge. Grunderna i två-fyra simsätt: 50 m crawl, 50 m ryggsim, 50 m bröstsim och 10 m fjärilsim.

Mål
Målet för Medleyskolan är att simmaren ska kunna de fyra tävlingssimsätten på ett tekniskt riktigt sätt samt kunna göra regelrätta starter och vändningar. De grundläggande färdigheterna i simning är flyta, balansera och glida. Utifrån detta ska teknikfärdigheten utvecklas för att kunna skapa optimala motståndsförutsättningar under den aktiva framdrivningen. Vi inriktar oss på att träna lika mycket av varje simsätt med olika kriterier som ska klaras av för de olika nivåerna. Utifrån varje individs egna förutsättningar är slutmålet att kunna tävla alternativt simma för välmående och ta simmärken.

När målet är uppnått i Medley Silver är simmaren redo att börja i en tävlingsgrupp (Medley Tävling) eller att ta steget till Ungdomsgruppen. Att ingå i en tävlingsgrupp innebär en hel del träning och jakt på resultat. I de flesta fall visar det sig mycket positivt för skolarbete och personlig utveckling. Det innebär också kamratskap, sammanhållning och vi-känsla, något som på senare år ha visat sig alltmer nödvändigt i det sociala livet utanför skola och arbete. I Ungdomsgruppen är inriktningen att simma för motion och skojs skull och att träffa kompisar.

Slutmål Medley
Utvecklad teknik i de fyra simsätten så att simningen är effektiv.

Kunna simma 200 m crawl, 200 m ryggsim, 200 m bröstsim, 200 m medley och 50 m fjärilsim regelrätt med start, vändning och målgång.
Grundläggande rörlighet på land.

 

Upplägg & krav
Vi simmar halvårsvis. Sedan väntar ett sommaruppehåll och vi börjar åter igen vecka 36. Säsongen slutar runt vecka 49 då julen är i annalkande. För Medley Brons är kravet att komma på det enda tillfället som ges per vecka. För Medley Silver är kravet att minst simma en av de två gånger/vecka som det är träning. Kombination med annan idrott är möjlig, förutsatt att simmaren simtränar de antal gånger som är kravet. Vi förstår att barnen har andra aktiviteter än simning och de utvecklas snabbare när de får använda många former av idrott.

Varje lektion börjar med simkunskap på land. Det inkluderar allt från att veta hur simmarna sätter på sig en badmössa och simglasögon till hur man simmar förbi en kompis. Innan vi hoppar i vattnet gör vi dessutom ett antal landövningar för att stärka simmaren som idrottare.

Gruppen består av max 20 deltagare/bana och i vattnet använder vi oss av en till två banor, beroende på antal barn. På banan delar vi ofta upp simmarna i två grupper, detta för att lättare kunna ge instruktioner i små grupper.

 

Tävlingar
I Medleyskolan introduceras Varbergs Sims interna simtävling Medaljjakten. Grundtanken är att prova-på där simmaren tävlar mot sig själv och kan erövra medaljer om de uppnår vissa tider, se dokument ” Medaljjakten medaljtider”.

 Att tävla ska vara kul men är absolut inget krav för att gå i Medleyskolan.

I Medleyskolan ska simmaren…
• Förbättra teknik i alla simsätt genom teknikövningar som stärker vattenkänsla och balans i vattnet.
• Kunna tävlingsstart, uppgång, vändning.
• Delta i tävlingar på klubbnivå (Medaljjakten).
• Träna snabbhet i roliga former.
• Lära sig att fungera som individ i en gruppaktivitet.
• Utveckla motoriska färdigheter genom roliga former av lek och spel.
• Kunna de viktigaste och enklaste tävlingsreglerna.
• Mäta resultat genom personlig utveckling (i både prestation och färdigheter) och glädjeämne.
• Trivas med simning som tävlingsidrott och känna gemenskap/trygghet med lagkamrater och tränare.

Träningstider HT20
2020-09-11 14:52
 
hur anmäler jag till kurser?
2020-06-30 21:24
Se anmälningsmanualen HÄR
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Föreningen Varbergs Sim, 22/11 09:47 
Föreningen Varbergs Sim, 18/11 10:19 
Föreningen Varbergs Sim, 09/11 09:37 
Föreningen Varbergs Sim, 18/08 11:39 
Föreningen Varbergs Sim, 18/08 11:12 
Föreningen Varbergs Sim, 14/08 11:13 
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer
Samarbetspartners