Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Följer Svenska Simförbundets Utvecklingstrappa
2019-12-17 13:08

Sum-Sim - Stadium 6 - Träna för att prestera (12-16år)


Förkunskaper: 

1.Simmaren ska ha tävlat och visat utveckling på 400m medley för att säkerställa fokus på aerob utveckling och allsidighet samt 1-2 simsätt som simmaren identifierats ha god fallenhet för. 

2.Simmaren bör ha deltagit på Sum-Sim Region, UGP. 


Syfte: 

1.Att simmaren ska prestera som tävlingssimmare.  

2.Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter och kapaciteter som kommer att ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, men som nu är mer specifika utifrån individuella förutsättningar samt specialsimsätt och specialdistanser. 


Slutmål: 

1.Simmaren ska ha en kontinuerlig prestationsförbättring på specialsimsätt och specialdistanser. Simmaren bör också visa god utveckling på 200m medley. 

2.Simmaren ska ha alla de grundläggande kapaciteter och färdigheter (fysiska, tekniska, taktiska och mentala) som har betydelse för den fortsatta simutvecklingen i utvecklingsstadium 7.  

3.Träningsfokus har ändrats från att bygga färdigheter och kapaciteter till att maximera prestationen. 


Fysisk inriktning: 

1.Fortsätta prioritera aerob träning, men nu ännu mer specifik och i syfte att säkerställa god förmåga att klara av mer träning med högre intensitet, samt få en förbättrad återhämtning. 

2.Stabilitet och rörlighet.  

3.Fortsatt utveckla bålstabiliteten.  

4.Medley bör, även om det inte är specialsimsättet, ingå som ett inslag i både träning och tävling för att säkerställa en god allsidighet. 


Teknisk inriktning: 

Fortsatt vidareutveckla samtliga simsätt/vändningar/starter och UW. Simmaren ska få kunskap om grundläggande biomekansiska principers betydelse för simträning.  Fokus på utveckling av armtagslängd och frekvens. 


Taktisk inriktning: 

Tävlingar är viktiga för hela träningsprocessen. Specifika tävlingsperioder är en del av perodiseringen. Simmaren ska ha kunskap om olika individuella tävlingstaktiker och dess betydelse för simprestationen. Ha god kännedom om splittider, frekvens och DPS.Nyhetsarkiv
Sommarschema 20182018-05-08 16:42
Träningstider ht-182018-03-07 12:46
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer
Sammarbetspartners