Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Följer Svenska Simförbundets Utvecklingstrappa
2019-12-17 13:12

SM/JSM - Stadium 7 - Träna för att nå full potential/vinna (14 oä)
Förkunskaper: 

1.Simmaren ska ha en kontinuerlig prestationsförbättring på specialsimsätt och specialdistanser. Simmaren bör också visa god utveckling på 200m medley. 

2.Simmaren ska ha alla de grundläggande kapaciteter och färdigheter (fysiska, tekniska, taktiska och mentala) som har betydelse för den fortsatta simutvecklingen i utvecklingsstadium 7.  

3.Träningsfokus har ändrats från att bygga färdigheter och kapaciteter till att maximera prestationen. 


Syfte: 

1.Att simmaren ska optimera förutsättningarna för att nå sin fulla potential.  

2.Att stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter och kapaciteter som kommer att ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen, men som nu är mer specifika utifrån individuella förutsättningar samt specialsimsätt och specialdistanser. 


Slutmål:

1.Simmaren ska träna för att uppnå såväl som toppresultat och topprestationer.

2.Simmarens träningsfokus ska vara mot perfektion vad gäller färdigheter, samt maximering av tävlingsspecifika färdigheter.  


Fysisk inriktning: 

1.Stabilitet och rörlighet. 

2.Fortsatt utveckla bålstabiliteten. 

3.Träningen bör vara helt fokuserad mot utveckling av specifika tävlingsdistanser. Det innebär en ökad omfattning av anaerob träning för flertalet simmare. Denna typ av träning är viktig utifrån individuella förutsättningar och krav. Tävlingsperioder kan utgöra ett viktigt inslag i träningsprocessen.  


Teknisk inriktning: 

Fortsatt vidareutveckla samtliga simsätt (främst specialsimsätt)/vändningar/starter och UW. Ökat fokus på utveckling av DPS och frekvens. 


Taktisk inriktning: 

Tävlingar är viktiga för hela träningsprocessen. Specifika tävlingsperioder är en del av perodiseringen. Simmaren ska ha kunskap om olika individuella tävlingstaktiker och dess betydelse för simprestationen. Ska kunna tillämpa tävlingsanalyser. Ha god kännedom om splittider, frekvens och DPS.


Nyhetsarkiv
Sommarschema 20182018-05-08 16:43
Träningstider ht-182018-03-07 12:42
 
Klubbportalen Team Sportia Varberg
Huvudsponsorer
Sammarbetspartners